Monday, 17 September 2012
VOCABULARY: Meats and Poultry
bacon (béikn) - panceta, tocino
beef (bííf) - carne vacuna
beef steak (bíf stéik) - bistec
black pudding (blák púding) - morcilla
blood sausage (blód sósidch) - morcilla
brains (bréins) - sesos
breast (brést) - pechuga
cheeseburger (chíis-bérguer) - hamburguesa de queso
chicken (chíken) - pollo
chop (chop) - chuleta
fried chicken (fráid chíken) - pollo frito
cold meats (kóuld míits) - fiambres
cutlet (kátlit) - chuleta
fowl (fául) - ave de corral
game (guéim) - animales de caza
goat (góut) - cabrito
gravy (gréivi) - jugo (de carne)
ground meat (gráund míit) - carne picada
ham (hám) - jamón
hamburger (hámberguer) - hamburguesa
hot dog (hot dog) - salchicha
kidneys (kídnis) - riñones
lamb (lam) - cordero
liver (líver) - hígado
marrow (mérrou) - médula
meatballs (mítbols) - albóndigas
mutton (máton) - carne de oveja
pork (póork) - carne de cerdo
pork chops (pork chops) - chuletas de cerdo
pork loin (pork lóin) - lomo de cerdo
pork sausage (pórk sósidch) - chorizo
poultry (póultri) - carne de ave
ribs (ribs) - costillas
roast beef (róust-bíf) - carne asada
salami (salámi) - salame
sausage (sósidch) - salchicha, chorizo
sirloin steak (sírloin stéik) - bife de lomo
steak (stéik) - bistéc
suckling pig (sáklin pig) - lechón
tongue (táng) - lengua
tripe (tráip) - tripas
turkey (térki) - pavo
veal (víil) - carne de ternera
veal steak (víl stéik) - bistéc ternera
venison (vénison) - carne de venado
stew (stiú) - guiso, estofado
grilled (grild) - a la parrilla
cooked (kúkt) - cocida
rare (réar) - poco cocida
medium rare (mídiom réer) - medio hecho
well done (uél dán) - bien cocida
roasted (róustid) - asada
boneless (bóunles) - deshuesado
Via: Shertonenglish.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment